Vasariško užkandžio receptas
2017 . 06 . 08
Receptas ir nuotraukos: „Ant medinės lentelės“ archyvas

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėja Kristina Pišniukaitė dalijasi vasariško rožinio humuso su burokėliais receptu ir siūlo keletą skirtingų šio užkandžio variacijų.

 

Reikės:

300 g virtų arba konservuotų avinžirnių;

1 a. š. tahini pastos;

1 nedidelio virto burokėlio;

Druskos, pipirų, česnako miltelių (pagal skonį);

1 v. š. alyvuogių aliejaus;

1 v. š. citrinos sulčių;

2 v. š. vandens.

 

Procesas:

Visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Jei humusas per tirštas – įpilkite šlakelį vandens, kol gausite norimą konsistenciją.

 

Sumuštinius su humusu galite pagardinti skirtingais ingredientais:

Avokadu, šlakeliu citrinos sulčių,  druska, pipirais;

Ridikėliais, šlakeliu citrinos sulčių, druska, pipirais;

Smidrais (apvirkite 3 minutes), šlakeliu citrinos sulčių, druska, pipirais;

Pomidorais, bazilikais, druska, pipirais;

Įvairiais daigais, riešutais, kiaušiniais, sūriu, vytintu kumpiu;

Keptomis daržovėmis – cukinija, paprika, baklažanais.

 

burokeliu-humusas trapuciai-su-humusu-darzovemis1

 

{FINDME}http://www.lamuslenis.lt/wp-content/uploads/burokeliu-humusas.jpg{/FINDME}