Pusryčių gardumas!
2017 . 08 . 18
Receptai ir nuotraukos: Kamilė Krasnickaitė

Pusryčiai – tai kelios gardžios ir ramios akimirkos, prieš stačia galva neriant į dienos darbus, savaitgalio malonumus ar atostogų nuotykius. Artėjant vasariškam savaitgaliui maisto tinklaraščio „OK, But First Breakfast“ įkūrėja Kamilė Krasnickaitė dalijasi penkiais netradicinių pusryčių receptais.

Kietojo sūrio vafliai su keptu kiaušiniu ir vyšniniais pomidorais

Vafliams:

3 kiaušinių

100 g sviesto

Stiklinė miltų

50 g kietojo sūrio

Žiupsnis druskos, džiovinto baziliko

Taip pat reikės:

2 kiaušinių

2 kekių pomidoriukų

Žiupsnelio sezamo sėklų

1 v. š. tyro alyvuogių aliejaus

2 pievagrybių

100 g konservuotų pupelių

Kelių baziliko lapelių

Kelių salotų lapų

Žiupsnelio druskos

50 g sviesto

Procesas:

Kiaušinius išplakite su lydytu sviestu, įberkite druskos, džiovintus bazilikus, miltus. Išmaišykite. Suberkite smukliai tarkuotą kietąjį sūrį ir dar kartą permaišykite. Vaflius kepkite belgiškų vaflių keptuvėje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kekinius pomidoriukus apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 10-15 minučių. Keptuvėje ištirpinkite 25 g sviesto, pakepinkite supjaustytus pievagrybius, pabarstykite druska. Kitoje keptuvėje ištirpinkite 25 g sviesto ir iškepkite kiaušinius. Ant šilto vaflio dėkite kepintus pievagrybius, keptą kiaušinį, apibarstykite sezamo sėklomis ir šviežio baziliko lapeliais. Šalia patiekite keptus kekinius pomidoriukus, konservuotas pupeles, salotų lapus.

 1.

Saldūs vafliai su vaisiais ir šviežių braškių tyre

Vafliams:

6 kiaušinių

1 stiklinės cukraus

2 stiklinių miltų

200 g sviesto

Pusės citrinos sulčių

Pusės citrinos žievelės

Taip pat reikės:

1 nektarino

Saujelė šilauogių, braškių

Kelių trešnių, aviečių

Kelių šviežio baziliko ar mėtos lapelių

Procesas:

Kiaušinius išsukite su cukrumi, ištirpintu sviestu, citrinos sultimis ir tarkuota žievele. Įsijokite miltus. Gerai išmaišykite ir kepkite belgiškų vaflių keptuvėje. Patiekite su pjaustytais vaisiais ir trintų braškių tyre.

 2.

Orkaitėje keptas omletas su cukinijomis

Omletui:

3 kiaušinių

0,25 ml pieno

50 g kietojo sūrio

Nedidelio svogūno

Kelių šviežio baziliko lapelių

Žiupsnelis druskos ir pipirų

1 geltonosios cukinijos

1 žaliosios cukinijos

Taip pat reikės:

Salotų lapų

Kelių vyšninių pomidoriukų

Žiupsnelio druskos

1 v. š. tyro alyvuogių aliejaus

Procesas:

Kiaušinius išplakite su pienu, druska, pipirais. Į kiaušinių ir pieno plakinį suberkite smulkiai sukapotus baziliko lapelius, smulkiai supjaustytą svogūną, tarkuotą sūrį. Gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo formeles. Su bulvių skustuku atpjaukite kelias geltonosios ir žaliosios cukinijos juosteles, susukite jas į tūteles ir sudėkite į kiaušinio plakinį. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus. Patiekite su salotų lapais, pomidoriukais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

 3.

Falafeliai su mieline duonele, daržovėmis ir graikišku padažu

Falafeliams:

1 stiklinė sausų avinžirnių

1 mažas svogūnas

Žiupsnelis druskos ir pipirų

5 skiltelės česnako

3 v. š. miltų

10 g petražolių

1 v. š. alyvuogių aliejaus

Aliejus kepimui

Taip pat reikės:

4 mažų mielinių bandelių

Salotų lapų

Kelių vyšninių pomidoriukų

Kelių ridikėlių

1 trumpavaisio agurko

Kelių v. š. graikiško jogurto

Žiupsnelio druskos

Procesas:

Avinžirnius pamerkite vandenyje, palaikykite per naktį. Su trintuvu iki vientisos masės sutrinkite išmirkusius avinžirnius, druską, pipirus, česnako skilteles, šaukštą alyvuogių aliejaus. Į gautą masę suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, sukapotas petražoles, miltus. Gerai išmaišykite. Pasitepkite rankas aliejumi ir iš avinžirnių masės suformuokite norimo dydžio rutuliukus. Kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus. Bandeles įpjaukite, įdėkite salotos lapus, pjaustytas daržoves, iškeptus falafelius. Graikišką jogurtą sumaišykite su puse tarkuoto trumpavaisio agurko ir žiupsneliu druskos, užpilkite ant bandelių.

 4.

Netikra pica su įvairiaspalviais pomidorais ir mocarelos sūriu

Padui:

200 g kambario temperatūros sviesto

200 g riebios grietinės

Apie 200 g miltų

Žiupsnelis druskos

Taip pat reikės:

Įvairiaspalvių pomidorų

Juodųjų alyvuogių be kauliukų

Pusės sunokusio avokado

Saujelės svogūnų laiškų

Žiupsnelio druskos ir pipirų

2 v. š. tyro alyvuogių aliejaus

1 mocarelos rutuliukas

Kelių čiobrelio šakelių

Procesas:

Ant stalo suberkite miltus ir švelniai kapodami bei peiliu maišydami, pjaustykite sviestą iki smulių gabalėlių. Tešloje įspauskite duobutę ir sudėkite grietinę ir druską, viską gerai išminkykite vis pabarstydami miltais, kol tešla taps vientisa ir nelips prie rankų. Paruoštą tešlą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Iš tešlos iškočiokite picos pagrindą. Ant jo dėkite pjaustytus pomidorus, nepjaustytus svogūnų laiškus, rankomis plėšytos mocarelos gabaliukus, alyvuoges, šaukštų išskobto avokado gabaliukus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, papuoškite čiobrelio šakelėmis. Paruoštą netikrą picą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pado kraštai gražiai apskrus, sūris išsilydys.

5.

{FINDME}http://www.lamuslenis.lt/wp-content/uploads/2.10.jpg{/FINDME}