Labas, rudeni! Obuolių pyrago receptas
2017 . 09 . 01
Tekstas: Karolina Aleksandravičiūtė; nuotraukos ir receptas: „Sugar to dust“ archyvas

Pasisveikinkite su rudeniu ir pasitikite šį storų megztinių, jaukių vėsių vakarų ir karštos kakavos metą saldžiai! Šiandien „Lamų slėnyje“ maisto tinklaraščio „Sugar to dust“ įkūrėja Justina Ramanauskienė siunčia linkėjimus ir siūlo rudeniškos klasikos – obuolių pyrago – receptą.

 

Reikės:

 

3 didelių obuolių;

100 g sviesto;

150 g cukraus;

2 kiaušinių;

100 ml grietinės (galima naudoti natūralų jogurtą, kefyrą);

150 g miltų;

1 ½ a. š. kepimo miltelių;

¼  a. š. druskos;

1 a. š. cinamono;

Cukraus pudros

 

Procesas:

 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą (maždaug 16 cm skersmens) ištepkite sviestu, dugną išklokite kepimo popieriumi ir dar patepkite sviestu. Nuplaukite, nulupkite ir riekelėmis supjaustykite obuolius, sumaišykite su cinamonu. Išlydykite sviestą ir palikite keletą minučių atvėsti. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi, kol tūris padvigubės. Į masę supilkite ištirpintą sviestą, jogurtą, gerai išmaišykite. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. Į gautą masę sudėkite obuolių skilteles, permaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo formą, pašaukite į orkaitę ir kepkite pyragą maždaug 45 minutes. Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, palikite kelioms minutėms atvėsti, išimkite iš kepimo formos ir galutinai atvėsinkite. Apibarstykite cukraus pudra.

 

 

Mėgaukitės pyragu ir rudeniu!

 

{FINDME}http://www.lamuslenis.lt/wp-content/uploads/DSC_57621.jpg{/FINDME}